SCIOS Scope 8 opfriscursus voor SCIOS-examen

Voorbereiding op SCIOS Scope 8 examen voor ervaren inspecteurs

Kosten per persoon: € 945,- 
Dit bedrag is inclusief lunch en lesmateriaal en exclusief btw en SCIOS-examen Scope 8 (€ 785,-). 
Prijzen SCIOS-examen 2024 onder voorbehoud

 

LET OP: alleen voor ervaren NEN 3140 inspecteurs

De opleiding staat - onder voorbehoud van voldoende deelnemers - gepland op:

Den Bosch 2024

Lesdag 1 Lesdag 2 SCIOS Scope 8 examen
26 februari 2024 27 februari 2024 14 maart 2024
20 juni 2024 21 juni 2024 26 juni 2024

 

Inspecteurs die werkzaam zijn bij installateurs en inspectiebedrijven die SCIOS-certificering hanteren dienen over een SCIOS-erkenning te beschikken. Om voor de SCIOS Scope 8 erkenning in aanmerking te komen, dienen inspecteurs een SCIOS-examen af te leggen. 

Voor wie

Voor deze opleiding beschikt u over ruime ervaring in NEN 3140. Indien u hierover niet of onvoldoende beschikt, adviseren wij u voorafgaand de opleiding SCIOS Scope 8 te volgen.

Inhoud

U ontvangt het lesboek voor aanvang van de cursus. We raden u aan het lesmateriaal goed te bestuderen. Tijdens de cursus kunt u hierover vragen stellen. De nadruk ligt vooral op het oefenen in de praktijk. Dit vindt plaats in ons practicum. Zo raakt u meteen vertrouwd met het examenpracticum. 

Duur en lestijden

Deze cursus duurt 2 lesdagen (1 lesdag theorie en 1 lesdag praktijk). Daarnaast bent u ongeveer 18 uur kwijt aan zelfstudie.

Lestijden: van 09.00 tot 16.00 uur

SCIOS-examen

Deze opfriscursus kan worden afgesloten met een SCIOS Scope 8 examen. Het examen bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. 

Dit examen vindt op een andere dag plaats dan deze opfriscursus en neemt ongeveer 3,5 uur in beslag. Het praktijkexamen vindt plaats in ons practicum in Schinnen of Den Bosch. 

Oefenen voor het examen kan op www.testvision.nl/ervaar/voorbeeldtoetsen/.

Tip
Beantwoord eerst alle vragen die u gemakkelijk kunt beantwoorden, zodat u in elk geval voor deze vragen voldoende tijd heeft. Ga daarna terug naar de nog niet beantwoorde vragen.

Het SCIOS-examen wordt afgenomen door een door SCIOS aangewezen examenbureau. Parkstad Opleidingen is examenbureau voor de SCIOS Scopes 1 t/m 10, 12 en 14. De hier genoemde examenkosten en -data gelden voor Parkstad Opleidingen.

Bekijk ons examenreglement en onze leverings- en annuleringsvoorwaarden.

Appeltje-eitje?
SCIOS stelt hoge eisen aan haar erkende inspecteurs en monteurs. Het examen vraagt dan ook veel van de kandidaten. SCIOS: “Het slagingspercentage bij de examens ligt om een veelheid van redenen niet bijzonder hoog. Houd daarmee rekening en vat ook de periodieke kennistoets niet te licht op, ook al liggen de slagingspercentages hier beduidend hoger.“ 

Opfriscursus Wiskunde

Inzicht in en goede kennis van wiskunde is belangrijk voor een technische opleiding. Bij diverse SCIOS-inspecties dienen namelijk berekeningen uitgevoerd te worden. Is uw wiskundekennis in de loop der jaren weggezakt? Dan kunt u met de eendaagse Opfriscursus Wiskunde uw kennis ophalen én u alvast goed voorbereiden op een technische opleiding bij ons. 

FAQ:

Anderen keken ook naar:

 

Reacties

R. Manders van Manders Thermografie Lesdatum: 22-01-2018
Examentraining was goed
Beoordeling:
J. Jansen van Modderkolk B.V. Lesdatum: 19-01-2018
De cursus sluit prima aan op de praktijk
Beoordeling:
disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign