U bent hier: Home Partners

Een overzicht van onze partners

  • Alles
  • Opleidingen
  • Opleidingspractica
  • Meetapparatuur

Opleidingen

Acaleph Opleiding, Training & Adviezen
Website

Acaleph Opleiding, Training & Adviezen

Acaleph Opleiding, Training & Adviezen is gespecialiseerd in het verzorgen van veiligheidsopleidingen en veiligheidgerelateerde begeleiding en adviestrajecten. Acaleph is door de Koninklijke PBNA uitgeroepen tot ‘Beste VCA Opleider van Nederland’. Parkstad Inspecties verzorgt voor Acaleph de NEN 3140 instructies over elektrische veiligheid.

Quercus Technical Services
Website

Quercus Technical Services

Quercus Technical Services verzorgt onder meer hoogwaardige voor elektrotechnische trainingen voor:

  • Laagspanning: NEN 1010 en NEN 3140
  • Hoogspanning: NEN 3840 en NEN-EN-IEC 61936-1
  • Explosieveiligheid: ATEX, CompEx en IECEx 05

Quercus en Parkstad Inspecties werken samen op het gebied van laagspanningsopleidingen.

Aestimavi
Website

Aestimavi

Aestimavi mag alle examens afnemen voor schema’s voor elektrotechniek van Stipel en SCIOS. Parkstad Inspecties neemt STIPEL-examens af onder toezicht van dit onafhankelijk examenbureau. SCIOS-examens neemt Parkstad Inspecties zelfstandig af. Aestimavi is door de Raad van de Accreditatie geaccrediteerd voor de kwaliteitsnorm voor persoonscertificatie, de ISO/IEC 17024:2012. 

Logic-All
Website

Logic-All

Logic-All is opleider en adviseur voor veiligheid, arbo, verkeer, transport en logistiek. Parkstad Inspecties verzorgt voor Logic-All het NEN 3140 advies en de instructies over elektrische veiligheid. Klik hier voor meer informatie.

Opleidingspractica

Vitotherm
Website

Vitotherm

Vitotherm stelt een aantal bijzondere demonstratietoestellen ter beschikking.

De Vitotherm brander type VGI/S250, heeft een capaciteitsrange tussen de 1.200 en 21.000 kW (of 1,2 – 21 MW). De brander wordt breed ingezet bij diverse typen stooktoestellen, die zowel binnen SCIOS Scope 2 als 5 vallen. De brander heeft een zogenaamde Dual Fuel, waardoor de brander naast het verstoken van (aard)gas ook geschikt is voor diesel (lichte olie).

Daarnaast hebbn we twee gasbranders en 1 oliebrander van Riello in bruikleen, in de vermogensrange van 15 t/m 1.500 kW.

Solis
Website

Solis

In de opstelling voor SCIOS Scope 12  opleidingen in het inspecteren van zonnestroominstallaties zijn twee omvormers van Solis opgenomen.

Van der Valk Solar Systems
Website

Van der Valk Solar Systems

In de SCIOS Scope 12 opleidingen geven we uitleg over draagconstructies aan de hand van de producten van Van der Valk Solar Systems.

 

Remeha
Website

Remeha

In ons practicum: atmosferische stooktoestellen in vermogens variërend van 25 tot 160 kW: veel voorkomende toestellen zoals de Remeha Quinta, Ace en Gas 210.

Nefit-Bosch
Website

Nefit-Bosch

In ons practicum: atmosferische stooktoestellen van het type Nefit Topline.

Monarch
Website

Monarch

In ons practicum: een Weishaupt WTC-B, een atmosferisch stooktoestel dat je in Nederland niet zo vaak tegenkomt. Met dank aan Monarch Nederland.

 

Heattec
Website

Heattec

Onderhoud (PO) en inspectie (PI/EBI) van stooktoestellen op olie maken onderdeel uit van SCIOS Scope 2 werkzaamheden.
Cursisten kunnen hun vaardigheden onder meer trainen aan een verwarmingsketel inclusief oliebrander, met dank aan Heattec Heat Technology.

Novum
Website

Novum

In ons practicum een Novumax HRX250 verwarmingsketel. Gecombineerd met de Dreizler ventilatorgasbrander is dit een van de toestellen voor de opleidingen over onderhoud en inspectie van stookstellen volgens SCIOS Scope 2.

Dreizler Benelux
Website

Dreizler Benelux

De Dreizler ventilatorgasbrander is gecombineerd met een Novumax HRX250 verwarmingsketel; een van de toestellen voor de opleidingen over onderhoud en inspectie van stookstellen volgens SCIOS Scope 2.

Bio Energie op Maat
Website

Bio Energie op Maat

De vele stooktoestellen in het practicum zijn gemakkelijk in staat het buffervat van 5000 liter water te verwarmen. Met dank aan Bio Energie op Maat.

Powertec
Website

Powertec

In ons practicum een noodstroomaggregaat en externe olietank van Powertec Diesel Services; nodig voor de praktijklessen in het inspecteren van een noodstroomaggregaat SCIOS Scope 4d en de bijbehorende olieleiding SCIOS Scope 7c.

Flamco
Website

Flamco

Bij het buffervat van 5000 liter hoort een expansievat van 600 liter, met dank aan Flamco Group.

Wilo
Website

Wilo

In ons practicum draaien energiezuinige circulatiepompen van Wilo Nederland.

ATAG
Website

ATAG

In ons practicum: ATAG CV-ketels, waaronder de ATAG XL70 en de XL 105.

Gavilar
Website

Gavilar

In ons practicum: een Rotary gasmeter G25 van FMG (Flow Meter Group) en klantspecifiek gemaakte gasstraat, geleverd door Gavilar.
De gasstraat is meteen oefenmateriaal voor de praktijklessen SCIOS Scope 7a en 7b in het keuren van brandstofleidingen.

IW Nederland
Website

IW Nederland

IW Nederland, dat zelf opleidingen verzorgt in de elektrotechniek en installatietechniek, steunt ons practicum met een open gewerkte testopstelling.

Kemkens
Website

Kemkens

Service- en installatiebedrijf Kemkens zorgde voor de aansluiting en opstelling van de stooktoestellen in ons practicum.

Esdec
Website

Esdec

Esdec ontwikkelt, produceert en levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen voor alle typen daken. Voor het practicum in Den Bosch en Apeldoorn heeft Esdec het FlatFix Fusion montagesysteem en twee zonnepanelen beschikbaar gesteld. 

Meetapparatuur

Fluke Corporation
Website

Fluke Corporation

Fluke Corporation is wereldmarktleider in de productie, de distributie en het onderhoud van elektronische test- en meetinstrumenten en software.  Parkstad Inspecties is officieel dealer van Fluke meetapparatuur

 

Mors Smitt
Website

Mors Smitt

Mors Smitt (voorheen Nieaf-Smitt B.V.) is producent van elektrotechnische meet- en schakelapparatuur en (draagbare) test- en meetinstrumenten. Parkstad Inspecties is officieel dealer van Nieaf Smitt meetapparatuur

GMC Instruments
Website

GMC Instruments

GMC-Instruments Nederland is een nationaal opererend bedrijf voor verkoop, service en distributie van een uitgebreid programma industriële meet & regelapparatuur en Test & meetapparatuur. Parkstad Inspecties is officieel dealer van GMC meetapparatuur.

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign