Opfriscursus Wiskunde

Opfriscursus Wiskunde

Kosten per persoon: € 395,-
Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en Bewijs van Deelname en exclusief btw.

Inzicht in en goede kennis van wiskunde is belangrijk voor een technische opleiding. Bij diverse SCIOS-inspecties dienen namelijk berekeningen uitgevoerd te worden. Is uw wiskundekennis in de loop der jaren weggezakt? Dan kunt u met de Opfriscursus Wiskunde uw kennis ophalen én u alvast goed voorbereiden op een technische opleiding bij ons. 
 
De praktijk laat zien dat veel deelnemers en examenkandidaten moeite hebben met het wiskundige aspect van de opleiding en het examen. Door goed voorbereid aan de opleiding te beginnen, bent u een stapje voor en heeft u een grotere slagingskans.

Voor wie

Deze cursus is vooral aan te bevelen aan deelnemers die een stookopleiding gaan of willen volgen en waarbij hun wiskundekennis in de loop der jaren is verminderd. Let erop dat dit geen basiscursus betreft. Het is belangrijk dat u in het verleden wiskunde op school heeft gehad om snel het “aha” moment weer te krijgen. 
 
Gezien het feit dat de basisvaardigheden worden opgepakt, is deze opfriscursus naast stookopleidingen ook voor elektrotechnische opleidingen geschikt. 

Inhoud

Tijdens deze eendaagse cursus worden de algemene basisvaardigheden behandeld. Hierbij kunt u denken aan de volgende onderwerpen:
  • het afronden van decimalen;
  • het omzetten van formules;
  • het rekenen met breuken;
  • het rekenen met tijdsfactoren;
  • het omrekenen van (SI) eenheden;
  • het berekenen van omtrek, oppervlakte, inhoud en snelheden, en;
  • het lezen van een logaritmische schaal;
  • de stelling van Pythagoras;
  • enkele specifieke formules van de stook- en elektro-opleidingen.
Tijdens deze opfriscursus adviseren wij gebruik te maken van een rekenmachine die u van ons in bruikleen krijgt. Dit is hetzelfde type rekenmachine dat u gratis aangeboden krijgt bij een stookopleiding, en betreft hetzelfde type als waar het examen mee wordt afgenomen. Een eigen rekenmachine meenemen, is uiteraard toegestaan, maar begeleiding hierbij is beperkt.
 
Na afloop van deze opfriscursus ontvangt u een Bewijs van Deelname. 

Duur en lestijden

De opleiding bestaat uit 1 lesdag.
 
Lestijden: van 09.00 tot 16.00 uur
 
NB: Deze cursus gaat door bij voldoende deelnemers.
 
Deze opfriscursus kan naast incompany ook via e-learning worden gedaan. 
 
 
FAQ
 
Andere keken ook naar:
disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign