Opleiding PI/EBI Brandstofleidingen SCIOS Scope 7c

PI/EBI SCIOS Scope 7c

Periodieke Inspecties / Eerste of Bijzondere Inspectie brandstoftoevoerleidingen SCIOS Scope 7c
Op aanvraag
03 december 2024

Kosten per persoon: € 940,-
Dit bedrag is inclusief lunch en lesmateriaal en exclusief btw en SCIOS-examen (€ 285,-).
 

De opleiding staat -onder voorbehoud van voldoende deelnemers - gepland op:

Den Bosch 2024

Lesdag 1
Theorie + Praktijk
 
Lesdag 2 
Theorie + Praktijk
 
PI of EBI Scope 7c
SCIOS-examen Theorie 
 
28 februari 2024 6 maart 2024 11 maart 2024
3 juni 2024 10 juni 2024 21 juni 2024
3 december 2024 9 december 2024 12 december 2024


NB1: SCIOS vraagt voor de opleiding PI/EBI geen praktijkexamen.
NB2: Het theorie-examen kan worden afgelegd op de hier voorgestelde data of op een van de examendata met open inschrijving. 

Om periodieke, eerste of bijzondere inspecties aan olietoevoerleidingen naar stookinstallaties te mogen uitvoeren, vraagt de certificatieregeling SCIOS dat u het SCIOS-examen PI of EBI Scope 7c succesvol aflegt. Deze opleiding bereidt u voor op dit examen. Voor de overige certificatie-eisen verwijzen wij u naar de SCIOS-brochures over de certificatieregeling en deelregelingen.

Voor wie

Voor deze opleiding beschikt u over een technische achtergrond en ruime praktijkervaring.

Wilt u de opleiding afsluiten met een EBI-examen, dan raden we u aan om naast ruime praktijkervaring over een SCIOS-erkend diploma PI Scope 7c te beschikken.

Inhoud

Het hoge praktijkgehalte van de opleiding wordt gegarandeerd door ervaren docenten en installaties die tijdens de praktijklessen worden gebruikt. Kennis en praktische toepasbaarheid staan centraal bij deze opleiding. 

Deze opleiding bestaat vooral uit theorie, aangevuld met diverse voorbeelden en situaties uit de praktijk. Op basis van de bestaande wet - en regelgeving wordt inhoud gegeven aan de opleiding. Tijdens de opleiding EBI-inspecties Scope 7c ligt de nadruk op nieuwe leidingen. 

De opleiding is opgebouwd rondom de actuele normen en criteria. De lesstof behandelt rapportages, de verschillende typen leidingmateriaal, afsluiters en het kunnen uitvoeren van dichtheidsbeproevingen. Er wordt veel gerekend, berekend en geoefend.

Duur en lestijden

De opleiding bestaat uit 2 lesdagen (theorie en praktijk). Daarnaast bent u ongeveer 6 uur kwijt aan zelfstudie. Naast het zelfstandig bestuderen van de theorie, dient u gedurende de opleiding uw praktijkervaring nog verder uit te bouwen bij uw eigen bedrijf/uw werkgever.    

Lestijden: van 09.00 tot 16.00 uur

SCIOS-examen

De opleiding kan worden afgesloten met een PI/EBI SCIOS Scope 7c examen. Het examen bestaat uit enkel uit een theorie-examen. 

Kiest u niet voor een examen, dan ontvangt u een Bewijs   van Deelname na afronding van deze opleiding.

Oefenen voor het examen kan op www.testvision.nl/ervaar/voorbeeldtoetsen/.

Tip
Beantwoord eerst alle vragen die u gemakkelijk kunt beantwoorden, zodat u in elk geval voor deze vragen voldoende tijd heeft. Ga daarna terug naar de nog niet beantwoorde vragen.

Het SCIOS-examen wordt afgenomen door een van de twee door SCIOS aangewezen examenbureaus. Parkstad Opleidingen is examenbureau voor de SCIOS Scopes 1 t/m 10, 12 en 14. De hier genoemde examenkosten en -data gelden voor Parkstad Opleidingen. 

Bekijk ons examenreglement en onze leverings- en annuleringsvoorwaarden.

Appeltje-eitje?
SCIOS stelt hoge eisen aan haar erkende inspecteurs en monteurs. Het examen vraagt dan ook veel van de kandidaten. SCIOS: "Het slagingspercentage bij de examens ligt om een veelheid van redenen niet bijzonder hoog. Houd daarmee rekening en vat ook de periodieke kennistoets niet te licht op, ook al liggen de slagingspercentages hier beduidend hoger.“ 

Opfriscursus Wiskunde

Inzicht in en goede kennis van wiskunde is belangrijk voor een technische opleiding. Bij diverse SCIOS-inspecties dienen namelijk berekeningen uitgevoerd te worden. Is uw wiskundekennis in de loop der jaren weggezakt? Dan kunt u met de eendaagse Opfriscursus Wiskunde uw kennis ophalen én u alvast goed voorbereiden op een technische opleiding bij ons. 

Een volledig overzicht van onze opleidingen, examens en periodieke kennistoetsen vindt u in onze opleidingenmatrix voor de SCIOS Scopes 1 t/m 7c en 14.

Reacties

Frans van de Laar, Parkstad Inspecties Lesdatum: 10-07-2020
Kennis en meer inzicht.
Beoordeling:
J. Rohof, JR Energietechniek Lesdatum: 10-07-2020
Beoordeling:
Guus Wiering, K.K. Brandertechniek/Dreizler Benelux Lesdatum: 10-07-2020
Beoordeling:
Anthony Pieternella, Abato Motoren Lesdatum: 10-07-2020
Kennis, cursuskring, ervaring
Beoordeling:
disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign