Communicatievaardigheden voor technici

Effectiever communiceren in een technische omgeving (MBO)

Kosten per persoon: € 475,-
Dit bedrag is inclusief lunch, lesmateriaal en Bewijs van Deelname en exclusief btw. 

Hoe effectief communiceert u? Komt u moeiteloos in contact met anderen en weet u zich krachtig en helder uit te drukken? In deze training leert u hoe wederzijds begrip ontstaat door de juiste vragen te stellen en empathie te tonen. Dat gebeurt met veel oefenen, rollenspelen en uitwisselen van ervaringen. 

Voor wie

Deze praktische training in communicatievaardigheden is speciaal ontwikkeld voor technici. Binnen- en buitendienstmedewerkers op MBO-niveau in de techniek krijgen inzicht in het effect van hun stijl van communiceren. De docent heeft jarenlange ervaring met communicatie-, persoonlijkheids- en leiderschapstrainingen in diverse organisaties. In de training kan de docent op praktijksituaties in de techniek inspelen; ook weet hij welke eisen aan medewerkers in een technische omgeving worden gesteld.

Inhoud

Deze training biedt u inzicht in:

  • de verschillende stijlen van communicatie, ook uw eigen stijl
  • verbale en non -verbale communicatie
  • effectief taalgebruik en beeldend spreken
  • gespreksstructuren en oefenen van gesprekstechnieken
  • vragen stellen en doorvragen, samenvatten en actief luisteren
  • omgaan met weerstand, klachten en verwijten

Resultaat

Door inzicht in gespreksstructuren en non-verbale signalen van de ander, bent u in staat gesprekken te sturen en zo uw doel te halen. U kunt voortaan actiever luisteren en de juiste vragen stellen en informatie op een duidelijke wijze overbrengen. Bovendien kunt u beter gebruik maken van uw lichaamstaal, bent u in staat om opbouwende kritiek te geven en kunt u omgaan met kritiek, klachten en waarderingen. In het lesmateriaal zitten handige reminders om het geleerde vast te houden.

Duur en lestijden

Deze training duurt 1 lesdag.

Lestijden: van 09.00 tot 16.00 uur

NB: instructies op de hierboven genoemde data gaan door bij voldoende deelnemers.

Anderen keken ook naar:

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign