Persbericht: Eerste EBI SCIOS Scope 8 auditoren behalen diploma bij Parkstad Opleidingen

Geplaatst op 11-06-2024

Apeldoorn, 11 juni 2024  – Vandaag vond de diploma-uitreiking plaats van de eerste auditoren voor de EBI SCIOS Scope 8 inspecties bij Parkstad Opleidingen in Apeldoorn. Deze feestelijke gebeurtenis markeert een belangrijke mijlpaal, want vanaf dit moment kunnen bedrijven gecertificeerd worden en hun gediplomeerde werknemers bevoegd verklaard worden voor de EBI SCIOS Scope 8. 

De twee auditoren, de heer Herman Konijnenberg en de heer Michiel Siemerink, beiden werkzaam bij Kiwa, hebben met succes de opleiding voor EBI SCIOS Scope 8 bij Parkstad Opleidingen gevolgd. Naast de opleiding hebben zij hun examen bij deze gerenommeerde instelling afgelegd en zijn ze nu officieel gediplomeerd als auditoren voor EBI SCIOS Scope 8 bij Kiwa. 

Parkstad Opleidingen feliciteert de twee auditoren met hun prestaties. "We zijn verheugd dat we de eerste auditoren van deze nieuwe scope hebben mogen opleiden en diplomeren," aldus Arno Kluijtmans, Manager Opleidingen van Parkstad Opleidingen. “Het is een bijzonder moment waarbij inspecteurs met een EBI SCIOS Scope 8 diploma op zak en bedrijven vanaf nu bevoegd verklaard en gecertificeerd kunnen worden. Het duurt niet lang meer voordat de eerste EBI SCIOS Scope 8 inspectie plaatsvindt.”

Kiwa, een vooraanstaande certificeringsinstantie, ziet de diplomering van deze auditoren als een belangrijke stap in hun voortdurende streven naar excelleren in kwaliteitsborging en veiligheid. "Met de nieuwe EBI SCIOS Scope 8 diplomering kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn en bijdragen aan de efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid van technische installaties," zegt Bart van der Kruk, Teamleider Installatie & Techniek van Kiwa. “We zijn trots op de prestaties van de eerste auditoren en kijken uit naar de impact die zij zullen hebben op de industrie.”

Tijdens een vreugdevolle ceremonie namen de geslaagden hun diploma’s in ontvangst. Deze uitreiking is een eerste stap in wat naar verwachting een bredere inzet en erkenning van EBI SCIOS Scope 8 binnen de sector zal zijn.

EBI SCIOS Scope 8

De SCIOS Scope 8 is uitgebreid met het werkgebied Eerste en Bijzondere Inspecties (EBI). De bestaande periodieke inspectie, eerder bekend als SCIOS Scope 8, is nu omgedoopt tot PI SCIOS Scope 8, zonder veranderingen in de inspectieprocedure.

EBI SCIOS Scope 8 richt zich op nieuwe installaties die voor ingebruikname worden gekeurd. Deze inspectie beoordeelt de installatie aan de hand van onder andere NEN 1010, NEN-EN-IEC 61439 en NEN-EN-IEC 60204. Deze opzet sluit aan bij de normen waarbij NEN 1010 een opleverinspectie kent, terwijl inspecties volgens NEN 3140 periodiek plaatsvinden. Het is echter belangrijk op te merken dat een EBI SCIOS Scope 8 inspectie niet beperkt is tot NEN 1010 en in tegenstelling tot NEN 1010 een kwaliteitscontrole kent. Dit betekent dat alleen bevoegde inspecteurs van gecertificeerde bedrijven deze inspectie mogen uitvoeren. 

Bovendien is de uitbreiding van de bevoegdheden van inspecteurs met het werkgebied EBI vrijwillig.

Over Parkstad Opleidingen

Parkstad Opleidingen is dé academie voor veilig werken, waar inspecteurs en monteurs worden opgeleid voor inspectie en onderhoud van technische installaties in Den Bosch, Schinnen, Apeldoorn en incompany. Parkstad Opleidingen biedt SCIOS-opleidingen en opfriscursussen voor elektrotechnische opleidingen (Scopes 8, 9, 10 en 12) en voor stookinstallaties (1 t/m 7 alsook SCIOS Scope 14). Daarnaast biedt Parkstad Opleidingen NEN 1010 en NEN 3140 (VOP, VP, IV en WV) trainingen, STIPEL-opleidingen en trainingen als Masterclass Waterstof. Daarnaast leert de technische opleider medewerkers van opdrachtgevers veilig te werken met technische installaties. 

Naast opleidingscentrum is Parkstad Opleidingen ook het examenbureau voor het diplomeren van inspecteurs en monteurs voor technische installaties. 

Meer informatie

Voor meer informatie over EBI SCIOS Scope 8 en de opleidingstrajecten bij Parkstad Opleidingen kunt u terecht op de website van Parkstad Opleidingen
 

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign