Persbericht: Parkstad Opleidingen opent nieuwe vestiging in Apeldoorn

Geplaatst op 19-03-2024

Apeldoorn, 19 maart 2024  – Parkstad Opleidingen, een toonaangevende speler in de opleidingssector voor onderhoud en inspectie aan technische installaties, kondigt met trots de opening aan van haar nieuwe vestiging in Apeldoorn. Deze uitbreiding markeert een belangrijke mijlpaal voor het opleidingscentrum, dat tevens vestigingen in Schinnen en Den Bosch heeft. 

Met de opening van deze nieuwe vestiging versterkt Parkstad Opleidingen haar positie in deze regio en biedt zij klanten nog meer gemak en flexibiliteit. “Deze vestiging biedt de benodigde faciliteiten aan om zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op het gebied van onderhoud en inspectie aan technische installaties - waaronder elektrische en gas- en stookinstallaties - te ontwikkelen en te verfijnen. Door het aanbieden van zowel theorie- en praktijkopleidingen en examens in Apeldoorn, kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn, en tegelijkertijd onze strategische groei verder stimuleren,” zegt Arno Kluijtmans, Manager Opleidingen bij Parkstad Opleidingen. 

Sinds januari is Parkstad Opleidingen druk bezig geweest met de verbouwing van de nieuwe locatie. Met uitzondering van de praktijklokalen zijn alle faciliteiten gereed voor gebruik. De praktijklokalen zullen dit jaar stapsgewijs worden uitgebouwd om deelnemers een optimale leerervaring te bieden. 

Waarom Apeldoorn?

De keuze voor Apeldoorn als nieuwe vestigingslocatie is geen toeval. De stad staat bekend om haar centrale ligging en biedt een uitstekende infrastructuur, waardoor het een perfecte locatie is voor een opleidingscentrum. Bovendien bood Parkstad Opleidingen reeds theoretische opleidingen en examens aan op de locatie van Kiwa Training in Apeldoorn, dat in april 2022 haar SCIOS-opleidingen aan Parkstad Opleidingen heeft overgedragen. Met de nieuwe vestiging kunnen deelnemers naast theoretische opleidingen ook praktijkopleidingen in Apeldoorn volgen en praktijkexamens doen, waardoor zij hun opleiding volledig op één locatie kunnen afronden. 

Opleidingsaanbod Apeldoorn

Het opleidingsaanbod in Apeldoorn zal uiteindelijk hetzelfde zijn als het aanbod in Den Bosch. Dit betekent dat Parkstad Opleidingen ook in Apeldoorn de elektrotechnische SCIOS-opleidingen aanbiedt voor Scope 8, 9, 10 en 12 en voor stookinstallaties Scope 1, 2, 3, 4d, 4g, 5, 5a, 6, 7a, 7b, 7c en 14. “Oud Kiwa-cursisten zullen verschillende praktijktoestellen herkennen, aangezien wij een groot deel van het stookpracticum van Kiwa destijds hebben overgenomen met als doel deze op onze nieuwe locatie te gebruiken,” geeft Kluijtmans aan. 

Naast SCIOS-opleidingen kunnen deelnemers in Apeldoorn terecht voor STIPEL-opleidingen, NEN 1010, NEN 3140 (VOP, VP, IV en WV) opleidingen alsook masterclasses, zoals de Masterclass Waterstof. 

“We zijn bijzonder trots met deze stap, waarmee we onze klanten in het noordoosten tegemoet zijn gekomen. Deelnemers hoeven niet langer naar Den Bosch te rijden, maar kunnen nu ook dichterbij huis een opleiding bij ons volgen,” aldus Kluijtmans. 

Over Parkstad Opleidingen

Parkstad Opleidingen is dé academie voor veilig werken, waar inspecteurs en monteurs worden opgeleid voor inspectie en onderhoud van technische installaties in Den Bosch, Schinnen, Apeldoorn en incompany. Parkstad Opleidingen biedt SCIOS-opleidingen en opfriscursussen voor elektrotechnische opleidingen (Scopes 8, 9, 10 en 12) en voor stookinstallaties (1 t/m 7 alsook SCIOS Scope 14). Daarnaast biedt Parkstad Opleidingen NEN 1010 en NEN 3140 (VOP, VP, IV en WV) trainingen, en STIPEL-opleidingen, en leert de technische opleider medewerkers van opdrachtgevers veilig te werken met technische installaties. 

Naast opleidingscentrum is Parkstad Opleidingen ook het examenbureau voor het certificeren van inspecteurs en monteurs voor technische installaties. 

Meer informatie

Voor meer informatie over Parkstad Opleidingen en haar aangeboden trainingen kunt u terecht op de website van Parkstad Opleidingen.
 

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign