Magazine Henk & Fred: Onderwijs voor en door praktijkmensen installatietechniek

Geplaatst op 26-06-2020

"Hybride docenten worden de norm", zo luidt de oproep van Doekle Terpstra van Techniek Nederland. Nou, bij Parkstad Opleidingen zijn ze dat al!. Je leest het onder meer in het technisch vakblad Henk & Fred.

Magazine Henk & Fred | juni 2020. Rubriek: Uitgelicht

Etienne Hochs windt er geen doekjes om. “Wij zijn een ambitieuze en dynamische organisatie. Parkstad Inspecties keurt met zo’n 45 inspecteurs elektrische installaties en stookinstallaties in het hele land. Ook stellen we energielabels op en geven we energie-advies."

"Bij Parkstad Opleidingen leiden wij al jaren inspecteurs en ervaren onderhoudsmonteurs op. Medewerkers van opdrachtgevers leren wij veilig werken met elektrische en stookinstallaties. Tot voor kort opereerden wij vanuit onze locatie in Schinnen in Zuid-Limburg. Met de nieuwe locatie in Den Bosch is ons opleidingsaanbod fors uitgebreid met voornamelijk stookinstallaties én met de nieuwe inspectie-opleiding voor SCIOS Scope 12 zonnestroominstallaties.”

Verbinding tussen praktijk en theorie

“Dat is onze succesformule! Om hun vakkennis op peil te houden, moeten onze cursisten weer in de boeken duiken. Noodzakelijk, maar niet eenvoudig. Daarom werken wij met betrokken en enthousiaste docenten die vandaag in de praktijk werken, morgen opleidingen verzorgen en overmorgen weer terug zijn in de praktijk! Zij weten de cursisten te boeien en te stimuleren. Theorielessen worden gecombineerd met oefenopdrachten in onze uitgebreide en eigentijdse practica. Zó garanderen wij een optimale verbinding tussen het actuele dagelijkse werk en het opleiden van praktijkmensen."

Waardering

"Dat wordt gewaardeerd; cursisten zijn vol lof over het kwaliteitsniveau van de opleidingen en volgens hen werkt de mix tussen theorie en praktijk perfect. Wij zijn door certificeringsinstelling SCIOS erkend als officieel examenbureau. Cursisten vinden het een pré dat zij ook bij ons de examens kunnen afleggen. Niet alleen de brancheorganisaties nemen hun petje af voor deze aanpak. Ook het regulier praktijkonderwijs juicht deze ontwikkeling toe."

Passie voor het vak

Etienne straalt: “Wij staan voor ons vak! Het uitvoeren van kwalitatief goede inspecties vinden wij uitermate belangrijk. Daarom leiden wij niet alleen onze eigen inspecteurs op, ook de inspecteurs van concurrerende inspectiebedrijven. Want goede inspecties van materieel en het juist instrueren van technische medewerkers in bedrijven, zorgen voor veiligheid voor iedereen. Daar gaan wij voor!”

Een filmpje van het practicum in Den Bosch vind je hier. Ga naar onze opleidingenpagina voor meer informatie over onze opleidingen. 
Het volledige magazine van juni 2020 vind je op de website van Henk & Fred.

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign