Primeur: eerste SCIOS Scope 12 diploma's uitgereikt

Geplaatst op 19-05-2020

Er is ongelooflijk veel werk verzet ter voorbereiding van de opleiding SCIOS Scope 12, de nieuwe inspectieregeling voor zonnestroominstallaties. Het opleidingsmateriaal en de rapportages waren op tijd klaar en de noodzakelijke materialen aanwezig.

Maandag 4 mei jl. zijn wij gestart! Het was hard werken voor de eerste groep. Het resultaat mag er zijn; de eerste diploma's zijn inmiddels uitgereikt!

Andere mindset

Een nieuw soort inspectie vraagt van inspecteurs een andere mindset. De PV- installatie is geplaatst. Het wordt een stuk lastiger om onder de panelen te kijken en daarmee ook lastiger een oordeel over de installatie te geven. Je moet de link kunnen leggen tussen je metingen en de uitgelegde installatie. Ook moet je op de hoogte zijn van de risico's en deze weten in te schatten. 

Kip en ei

Het kip en ei verhaal gaat ook op bij de introductie van een nieuwe inspectienorm. Je kunt examens SCIOS Scope 12 voor inspectie van zonnestroominstallaties afnemen, mits je natuurlijk zelf het diploma hebt gehaald.
Jay Smeekes, lid van het College van deskundigen van de Branchevereniging SCIOS-bedrijven én voorzitter van de Opleidingscommissie SCIOS-E, heeft het praktijkexamen afgenomen bij onze examinatoren Ralph Aretz en Tom Otten.
Daarnaast hield Jay Smeekes toezicht bij de eerste praktijkexamens die Ralph en Tom zelf afnamen en hij reikte op 15 mei jl. de eerste SCIOS Scope 12 diploma's uit. Alle heren waren al eerder voor hun theorie-examen geslaagd. 

4-daagse opleiding

Om deze inspectie onder de knie te krijgen, bieden wij als een van de eerste opleidingsbedrijven in Nederland een 4-daagse opleiding SCIOS Scope 12 aan. Daarna kun je ook bij ons het SCIOS-examen afleggen.

Op de foto: de kandidaten (natuurlijk op gepaste afstand) met hun felbegeerde diploma in ons opleidingscentrum in Den Bosch. Op de foto ontbreekt de eveneens geslaagde collega Dennis Olde.

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign