In voorbereiding: SCIOS Scope 12 zonnestroom inspectie

Geplaatst op 09-10-2019

Momenteel werken wij met diverse partners aan een certificatieregeling voor de inspectie van zonnestroom installaties. Vanuit de markt is namelijk behoefte aan een beoordeling van de technische kwaliteit en veiligheid van zonnestroominstallatie door gecertificeerde bedrijven.

Vraag verzekeraars
Aan de ontwerptafel zitten diverse partijen zoals verzekeraars, productdeskundigen, opleiders en SCIOS, de instantie voor certificering van inspectie en onderhoud van technische installaties. Verzekeraars willen aan verzekerden vragen om de technische kwaliteit en veiligheid van hun zonnestroominstallatie door gecertificeerde bedrijven te laten beoordelen. Naar verwachting zal deze nieuwe SCIOS Scope 12 in het eerste kwartaal van 2020 worden geïntroduceerd.

Examens
Parkstad Opleidingen is op verzoek van SCIOS betrokken bij de ontwikkeling van scope 12 en zal straks examens afnemen voor toekomstige SCIOS Scope 12 inspecteurs van zonnestroominstallaties. Onze adviseur en docent Henri Wilmsen werkt aan de kennis en bekwaamheidseisen waaraan kandidaten worden getoetst bij hun SCIOS Scope 12 examen. Hij doet dat samen met Bart van den Bosch van Libra Energy en Ronald Hennekeij van Homij Duurzame Energie Concepten. Naast examens bieden we straks ook de mogelijkheid om ter voorbereiding op het examen een opleiding te volgen. Hiertoe wordt op onze leslocatie in Den Bosch een practicum worden ingericht.

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign