Opleider voor inspecteurs van professionele installaties breidt uit

Geplaatst op 04-04-2019

Etienne Hochs, algemeen directeur Parkstad Inspecties op YouTube: "Met TKC hebben we alle SCIOS-opleidingen en examens binnen 1 organisatie. Ook gaan we uitbreiden naar het midden van het land". 

Het gaat goed met Parkstad Inspecties uit het Limburgse Schinnen. Het bedrijf verzorgt onder meer opleidingen op het gebied van inspecties aan elektrische installaties én neemt examens af voor alle SCIOS-certificeringen. Onlangs heeft Parkstad Inspecties TKC Opleidingen uit Nijmegen, een belangrijke praktijkopleider in de branche overgenomen.

TKC heeft zich als praktijkopleider gespecialiseerd op het gebied van onderhoud en inspectie van professionele stookinstallaties. Een mooie aanvulling op het dienstenpakket van Parkstad Inspecties.

Veiligheid betekent openheid

Beide bedrijven werken al bijna twintig jaar aan verbetering van het praktijkgericht vaktechnisch onderwijs. Dat gaat verder dan de zorg voor goed uitgevoerde inspecties en onderhoud. “Veiligheid is in onze ogen een dynamisch proces waarbij we normen zien als de basis. We begrijpen dat de behoefte aan gevoel van veiligheid toeneemt. Dat vraagt om meer openheid en informatie binnen organisaties, maar ook tussen organisaties en zakenpartners. Wij zetten ons in voor een open gesprek: duidelijk, met praktische adviezen en betrouwbaar”, aldus Etienne Hochs, algemeen directeur van Parkstad Inspecties.

Jobrotation en omscholing voor duurzaam inzetbare technici

Langer werken stelt eisen aan mensen in het technische werkveld. Cees Somers van TKC Opleidingen: “Als je bij een installateur, inspectiebedrijf of branderfabrikant werkt, moet je nadenken hoe je duurzaam inzetbaar kunt blijven tot na je 65e. Met onze opleidingen maken we omscholing, jobrotation en promotie mogelijk en blijf je bij in technische ontwikkelingen.”

Stookinstallaties: van het gas af?

Etienne Hochs, algemeen directeur van Parkstad Inspecties: “Veel stookinstallaties zoals CV-installaties en ovens worden gestookt met aardgas. Hoewel de huidige tendens is om ‘Nederland van het gas’ af te helpen, zien wij in de grote en industriële stookinstallaties vooral verschuivingen van laag- naar hoogcalorisch gas, dat niet uit Groningen komt. Ook als gekozen wordt voor een andere brandstof zoals elektriciteit, dan zullen die installaties toch onderhouden en regelmatig gekeurd moeten worden. Met nieuwe installaties moet je dan weer leren omgaan. De onderwijsbehoefte van installateurs en inspecteurs neemt dus eerder toe dan af.”

Sterk aanbod vaktechnisch onderwijs

Parkstad Inspecties heeft een goede naam opgebouwd als opleider en examenbureau voor inspectie van elektrotechnische installaties (SCIOS Scope 8, 9 en 10). Dat leidde ertoe dat SCIOS, de toezichthoudende organisatie voor het keuren en inspecteren van stookinstallaties en elektrotechnische installaties, Parkstad Inspecties heeft gevraagd ook examens af te nemen voor inspectie en onderhoud van stookinstallaties (SCIOS Scope 1 t/m 7).

TKC Opleidingen is in Nederland een van de weinige opleiders in inspectie en onderhoud van stookinstallaties. Met de overname van TKC Opleidingen kan Parkstad Inspecties dus niet alleen in alle SCIOS-scopes examens afnemen, maar ook de opleidingen geven die voorbereiden op de examens.  De door SCIOS gekozen opzet van de examens en onze organisatorische maatregelen en afspraken garanderen een objectieve examinering. 

De vele overeenkomsten tussen beide bedrijven zullen de integratie naar verwachting soepel laten verlopen. Zo zijn vertegenwoordigers van beide bedrijven nauw betrokken bij de totstandkoming van technische normeringen en certificeringen. En hoewel de overname past binnen de ambitie van Parkstad Inspecties om een belangrijke opleider in Nederland in het vaktechnisch onderwijs te worden, gaat het streven naar kwaliteit bij beide bedrijven vóór de groei-ambities.

Parkstad Opleidingen

Met de opleidingen van TKC en Parkstad Inspecties ontstaat in Nederland één partij voor alle opleidingen en examens volgens de SCIOS-certificatieregelingen. De gezamenlijke opleidingsactiviteiten zullen op termijn verder gaan onder de naam Parkstad Opleidingen.

De huidige leslocaties in het Limburgse Schinnen en het Gelderse Arnhem worden uitgebreid met een extra leslocatie op een centrale plaats in Nederland. Daarmee komt Parkstad Inspecties tegemoet aan de vraag om verspreid over het hele land opleidingen te verzorgen.

Klik hier voor ons persbericht.

Meer informatie:
Etienne Hochs, algemeen directeur Parkstad Inspecties: ehochs@parkstad-inspecties.nltel. 088-4677300.
Marie-José Houben, Marketing en Communicatie: mhouben@parkstad-inspecties.nltel. 088-4677300.

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign