In gesprek met Eline van Noort | Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Van Dorp Installaties: "Niet ontwikkelen is geen optie"

Geplaatst op 28-03-2019

Van Dorp is een technisch dienstverlener met ca. 1500 medewerkers en vestigingen in heel Nederland. ‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Ontwikkelingen gaan hard

Eline: ‘De techniek heeft de laatste jaren enorme (digitale) sprongen gemaakt. Je moet bijblijven op dit gebied anders sta je aan de kant. Van medewerkers wordt verwacht dat zij hun kennis blijven ontwikkelen of ze nu junior of senior zijn. Het is inmiddels een containerbegrip, maar wij willen er alles aan doen om onze medewerkers duurzaam inzetbaar te houden zodat zij straks gezond kunnen genieten van hun welverdiende pensioen’.

Van Dorp Academie

Negen jaar geleden heeft Van Dorp een eigen Academie opgericht vanuit de gedachte om trainingen in company te organiseren waarmee een grote efficiencyslag is gerealiseerd. Hoewel de Academie wel eens wordt geassocieerd met een school zijn we dit zeker niet. De Academie fungeert als de schakel tussen onderwijs en bedrijfsstrategie. We zorgen er voor dat de opleidingskeuzes in lijn liggen met de strategie en faciliteren in dit kader zowel opleidingen als trainingen en maken hierbij gebruik van de expertise van het onderwijs. Dit krijgt steeds meer vorm. Hierbij willen we de autonomie van de vestigingen respecteren. We doen het samen en wijzen zo nodig de weg binnen het opleidingslandschap. Want dát is onze expertise!’.
Een gedeelte van ons trainingsaanbod wordt  ingekocht. Zo zijn wij bij TKC terecht gekomen wat betreft de bijscholing rondom ‘Periodieke Inspecties’ en het ‘Periodiek Onderhoud’.

Waar moet een goed extern opleidingsbedrijf aan voldoen?

‘Allereerst moeten onze mensen na deelname aan een cursus uiteraard met meer kennis naar huis gaan. Het opleidingsbedrijf moet niet alleen bekend zijn met de technische branche, maar ook zich verdiepen in de context van onze business en ons bedrijf. Een aanbod met een Van Dorp-sausje, korte lijnen en snel kunnen schakelen, zijn voor ons belangrijke criteria voor een fijne samenwerking. Wij willen ontzorgd worden, dus als de opleidingen en de examens door hetzelfde opleidingsbedrijf wordt geregeld is dat een pré.’

Schaalvergroting

Een voordeel van het samengaan van TKC en Parkstad Inspecties is dat de nieuwe organisatie alle SCIOS-examens mag afnemen. Door de schaalvergroting ontstaat er ook meer ruimte om te investeren in maatwerk. 
Eline: ‘ik snap zeker de voordelen. Daar zullen klanten zoals wij ook gebaat bij zijn, maar de schaalgrootte mag niet ten koste gaan van de kwaliteit en de service. Het is belangrijk dat de lijnen kort blijven.’ Daar hoeft Eline van Noort niet ongerust over te zijn. TKC/Parkstad Inspecties blijft garant staan voor de hoge kwaliteitsstandaard en service waarvoor zij bekend staan.

Medewerkers aantrekken en behouden

Eline sluit af: ‘Een goed opleidingsaanbod is van groot belang, zeker ook als je jonge mensen wilt aantrekken en je huidige medewerkers wilt behouden. Met een team van 5 mensen gaan wij ons nu focussen op de Van Dorp Academie. Binnenkort verhuizen wij naar Utrecht waar wij in een nieuwe vestiging met hypermoderne praktijk- en lesruimten onze interne opleidingen gaan verzorgen.’

Een felicitatie van TKC/Parkstad Inspecties aan Van Dorp is zeker op zijn plaats! Wij kijken uit naar een bezoek aan de nieuwe locatie in Utrecht, waar wij graag de trainingen en examens rondom onderhoud en inspectie, uiteraard mét het sausje van Van Dorp, kunnen verzorgen.

 

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign