Enthousiaste deelnemers Vodafone/Ziggo aan NEN 3140 IV/WV instructie

Geplaatst op 28-03-2019

Jamal Tajaate en Guido Aldenhoven zijn verantwoordelijk voor de bouw van mobiele sites van Vodafone/Ziggo, Marco Meerten en Danny Wesselingh  engineeren de sites. Op de vijfde en laatste instructiedag tot Installatieverantwoordelijke/Werkverantwoordelijke volgens NEN 3140 vertelden de vier collega’s van Vodafone/Ziggo hun bevindingen.

Enkele uitspraken:

“Heel interessant! Ik weet nu wat er komt kijken bij elektrotechnisch verantwoordelijk bouwen.”

“Voor mij is belangrijk dat ik een algemeen beeld heb gekregen over de wetgeving en normering en hoe de keten van verantwoordelijkheden in elkaar zit.”

“Ik heb veel geleerd! Ik stuur normaal op output, maar nu weet ik wat erbij komt kijken om werkzaamheden in het veld veilig te doen. Zo kan ik ook beter de kosten inschatten van keuringen en onderhoud.”

“De Installatieverantwoordelijke moet weten wat wel en niet veilig is: Hebben we er alles aan gedaan om een ongeluk te voorkomen? De IV-er moet de gevolgen overzien en de uiteindelijke beslissing nemen. Dat blijft lastig, ook na deze cursus.”

“Actueel: we bespraken tijdens de les welke Nederlandse normen van toepassing zijn bij de aansluiting van onze nieuw ontwikkelde apparatuur. Dat zorgde ervoor dat we het gesprek met de fabrikant goed onderbouwd konden voeren.”

“Ik heb geleerd wanneer je kennis moet inhuren.”

“Voor mij als engineer was de eerste dag over materialen het meest interessant.”

“Een goede balans tussen theorie en praktijk en prima trainingsfaciliteiten.”

“Zeer deskundige docenten, die ruimte boden om vragen te stellen én op alle vragen een antwoord hadden of wisten waar dat antwoord te vinden is.”

Op de foto vlnr: Jamal Tajaate, Zoltan Pitman, Guido Aldenhoven en Danny Wesselingh, allen van Vodafone/Ziggo. Zoltan Pitman was tijdens het interview druk met oefenen voor zijn afsluitend examen. Niet op de foto, wel geïnterviewd: Marco Meerten.

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign