Wat vinden de cursisten van onze SCIOS Scope 10-opleiding?

Geplaatst op 07-12-2017

Wie de gloednieuwe brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10 aan elektrisch materieel wil uitvoeren, heeft specifieke kennis nodig. Immers, deze is gericht op het inschatten van brandrisico’s. Dat is toch even anders dan de gebruikelijke inspectie van de elektrotechnische installaties, volgens NEN 3140 of NEN 1010. Een SCIOS Scope 10 inspecteur kijkt namelijk naar de vaste installaties én beoordeelt de aanwezige elektrische apparaten op brandrisico’s, volgens de eveneens nieuwe Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8220 (publicatie: 18 december 2017). De brandrisico-inspectie is niet gericht op arbeidsveiligheid, opvallend.

Wie SCIOS Scope 10 erkend wil worden moet voldoen aan de kwaliteits- en bekwaamheidseisen, die Certificatie-instituut SCIOS voor dit nieuw type inspecteur heeft vastgesteld. Dit wordt getest met een examen. Voor ervaren  inspecteurs heeft Parkstad Inspecties een driedaagse instructie samengesteld, die hen op dit examen voorbereidt. Inmiddels zijn 3 groepen opgeleid en zijn de eerste drie opleidingen in 2018 al volgeboekt. 

Tijdens de instructie leert de inspecteur de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8220 kennen en toepassen voor SCIOS Scope 10. Belangrijke onderwerpen hierbij zijn: materialenkennis, ontstekingsmechanismen en het beoordelen van risico’s in de praktijk, volgens de Bow-Tie methode. Aan thermografisch onderzoek (volgens de NTA 8040-1) wordt een hele dag gewijd. Let op: voor het examen voor certificering volgens SCIOS Scope 10, dient u reeds over een SCIOS Scope 8 diploma te beschikken.

Beoordeling SCIOS Scope 10 cursus door deelnemers

De 15 deelnemers (oktober-november 2017) beoordeelden de opleiding gemiddeld met een score van ruim 85 % tevredenheid. Zij schreven o.a.:
Wim de Ruijter, Nationale Nederlanden: "Een goede, uitstekend op het doel afgestemde cursus die (blijkens het hoge slagingspercentage) perfect werkt. Trouwens erg gezellige dagen gehad, leerzaam en leuke (Parkstad Inspecties) collega’s.  Dank hiervoor."
Michiel Siemerink, Kiwa Apeldoorn: "Inzicht in praktisch deel".
Dirk van Delft, Aartman & van Giesen Elektrotechniek Noordwijkerhout: "Interessant".
Jasper Fledderus, Quercus Technical Services Zwolle: "Prima inzicht in inspecteren volgens NTA 8220".

Interesse?

Klik hier voor de actuele les- en examendata of neem contact op met Ellen Muijrers of Marie-José Houben voor meer informatie (088-467 73 00).

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign