ff voorstellen: afdeling stookinstallaties

Geplaatst op 05-10-2017

Guido Stam, senior inspecteur stookinstallaties:
“Stuk voor stuk zijn we als inspecteur gepokt en gemazeld”

Wat doet de afdeling Stookinstallaties?

“We inspecteren stookinstallaties, brandstofleidingen en doen emissiemetingen. We vinden het in de eerste plaats belangrijk dat we onafhankelijk keuren. We doen geen onderhoud en dus inspecteren we nooit iets vanuit eigen belang. Voor ons draait alles om de veiligheid en het milieu, voor de medewerkers en de omgeving.”

Hoeveel mensen zitten er bij jullie afdeling?

"Met zo’n tien mensen vertegenwoordigen we de afdeling Stookinstallaties. De zes gasinspecteurs hebben ieder zo min of meer hun eigen gebied in Nederland. Zo hebben we landelijke dekking. De twee accountmanagers reizen ook door het land. Daarnaast zitten er nog een aantal collega’s op kantoor: zij verzorgen de planning, facturatie en de opdrachtbevestigingen.”

Wat zijn nieuwe ontwikkelingen binnen jullie vakgebied?

"We zien dat de nieuwe milieu-eisen voor fijnstof en biomassa veel impact hebben. Dat betreft vooral pellet-kachels voor met name agrarische bedrijven. De tot kleine staafjes samengeperste houtstof zorgt voor de stalverwarming voor biggetjes, kuikentjes, etc. Sinds 2016 moeten kachels van meer dan 20 kW worden gekeurd met een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) en daarna Periodieke Inspecties (PI). Met name bedrijven die zijn aangesloten bij een degelijke onderhoudspartij worden gewezen op de inspectieplicht en willen vanuit hun zorgplicht naar hun medewerkers inzicht hebben in de risico’s. Zij laten een EBI of PI doen. Ook zijn we erg druk bezig met het inspecteren van noodstroomaggregaten (NSA’s) volgens SCIOS Scope 4 en 7c. Hiervan is ook de wet- en regelgeving drastisch veranderd sinds 2016."

Hoe omschrijf je de teamspirit?

"Stuk voor stuk zijn we als inspecteurs gepokt en gemazeld. Dat kun je gerust zo stellen. Je moet een behoorlijke rugzak hebben voordat je bij Parkstad Inspecties aan de slag gaat. Uiteindelijk werken we ook allemaal in hoge mate zelfstandig. Daar ben ik blij mee. Elke dag kan ik vanuit huis starten met mijn werk. Regelmatig hebben we onderling telefonisch contact. De veranderingen in de wet- en regelgeving zijn niet altijd even eenduidig. Dat vergt nog wel eens wat onderling debat. Dan merk je ook wel dat elke inspecteur zo zijn eigen mening heeft. Maar we vinden het belangrijk dat we samen de beste vertaling van de regelgeving naar de praktijk kiezen."

Op de foto

Linksonder op de foto staat Guido Stam. Rechts naast hem collega-inspecteur Mario Sleegers en projectleider Marcel Broers.
Staand vlnr de inspecteurs: Wil de Koning, Louis de Rijck en Hans Aarts. Op de foto ontbreken werkvoorbereider Paul van de Kerkhof en de inspecteurs Arnold Nijmeijer, Frans van de Laar en Theo Pasmans.
 

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign