Enthousiaste cursisten IV/WV

Geplaatst op 05-07-2017

Dit voorjaar gaven we weer twee vijfdaagse instructies voor de installatieverantwoordelijke en de werkverantwoordelijke (IV/WV). Een goede invulling van deze rol is noodzakelijk voor bedrijven die de verantwoordelijkheid voor de elektrische installaties binnen hun bedrijf goed willen regelen. Dat kan door de norm NEN 3140 te volgen en de hierin benoemde rollen goed in te vullen. Hierin staan de eisen vermeld voor de opleiding en de ervaring van de installatieverantwoordelijke en de werkverantwoordelijke.

Lees hieronder wat onze cursisten vonden van de instructie IV/WV in mei/juni 2017:

Eric Biemans (Xycarb):

“De cursus IV/WV is me 100% meegevallen: de goede instructies, de duidelijke uitleg met het lesboek en als extra toevoeging de PowerPoint presentatie van de docent. Het is heel prettig dat de docent een man is uit de praktijk. Ook als je het nog een keer extra vraagt, neemt de docent Frank Smits alle tijd. Tijdens deze vijfdaagse cursus werden alles bij elkaar twee volledige dagen besteed aan het practicum waar ik zelf aan de slag kon gaan met het schakelen in het laagspanningspracticum van Parkstad Inspecties. Ook bestond er de mogelijkheid om extra te oefenen. Want het gaat zeker niet alleen om de theorie. Beter gezegd, ik heb tijdens de cursus zoveel kennis en ervaring opgedaan dat ik met vertrouwen binnen ons bedrijf het direct in de praktijk kan brengen. De cursus werd afgesloten met een STIPEL-certificeringsexamen.”  

Harrie Bemelmans (AAFM):

“Ik heb het diploma IV/WV nodig omdat dit de klant van ons vraagt. Sinds enkele jaren coördineer ik het technisch gebouwenonderhoud voor meerdere bedrijven op het Chemelot terrein in Geleen. Helaas ben ik niet direct geslaagd voor het examen IV/WV. Op enkele punten heb ik onvoldoende gepresteerd. In overleg met de docent Frank Smits mag ik nog enkele lessen extra meelopen. Geweldig, zo’n nazorg. Je merkt goed dat het hier niet alleen gaat om de cursus te geven, maar bovenal om mensen te laten slagen. Om het maximale, wat mogelijk is, er uit te halen.” 

Joost van Gijn (Jéwéret):

“Evenals de anderen in mijn groep, had ik me vooraf goed voorbereid. Dat zorgde dat het tempo tijdens de cursus hoog lag. Er was een goede balans tussen theorie en praktijk: er was voldoende tijd om ook zelf aan de slag te gaan met schakelen. Ik heb immers geen elektrotechnische achtergrond en juist door fouten te maken bij het schakelen, heb ik enorm veel geleerd. Ook vond ik het erg interessant om naar de praktijkverhalen van de anderen te luisteren.”

Michael Krewinkel (ASML Veldhoven):

“Om me voor te bereiden op de functie van installatieverantwoordelijke heb ik de cursus IV/WV gevolgd. Natuurlijk weet ik in grote lijnen wel wat deze functie inhoudt. Maar zo’n cursus bekijkt de functie van installatieverantwoordelijke ook vanuit een breder perspectief. Nu weet ik precies waar ik aan toe ben. Ook ben ik erg te spreken over de docent Frank Smits: hij geeft heel prettig les en doet alle moeite om alles goed uit te leggen. Hij heeft zelfs nog een extra individuele instructie ingepland om aandacht te besteden aan enkele essentiële aspecten uit de praktijk.”

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign