Nieuwe wetgeving NOx-emissie en NEN 1010

Geplaatst op 07-04-2017

Voor de NOx-emissies (stookinstallaties) en NEN 1010 (elektrische installaties) zijn er wijzigingen in de wetgeving sinds 1 januari 2017.

NOx-emissie

Vanaf 1 januari 2017 moeten alle middelgrote stookinstallaties (1 tot 50 MW) voldoen aan de emissie-eisen in het Activiteitenbesluit. Zo mag bijvoorbeeld de NOx emissie voor gasgestookte cv- installaties niet meer dan 70 mg/m3 bedragen. Nieuwe grenzen voor emissies gelden niet alleen voor nieuwe cv-installaties, ook voor alle ketels, motoren en gasturbines. Er zijn slechts enkele uitzonderingen. Stookinstallaties tussen de 400 en 1000 kW hoeven pas aan de nieuwe eisen te voldoen na vervanging van de brander. Met een emissiemeting kunt u de uitstoot van uw installaties laten controleren. Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

NEN 1010 aangewezen in Bouwbesluit

Per 1 januari 2017 is in de Regeling Bouwbesluit de NEN 1010 aangewezen voor de eisen voor het aanleggen van veilige laagspanningsinstallaties. De nieuwe norm bevat enkele ingrijpende wijzigingen. Niet alleen nieuwe installaties, ook uitgebreide en aangepaste installaties moeten dan aan de nieuwe norm voldoen. Onze opfriscursus NEN 1010 is in het bijzonder afgestemd op elektrotechnici die al over de basiskennis beschikken en op de hoogte willen zijn van de laatste wijzigingen.

Rivas Zorggroep

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben we geadviseerd over de elektrische bedrijfsvoering. Dit ziekenhuis is onderdeel van de Rivas Zorggroep. Dit heeft geresulteerd in de opleiding van een groot aantal medewerkers in veilig werken met en bij elektrische installaties. In de risico-analyse hebben...

MOSA

Ruim 50 medewerkers van MOSA volgden de instructie over veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140. De meesten waren aangewezen als Voldoend Onderricht Persoon. In 2015 volgde reeds een groep tot Voldoend Onderricht Persoon aangewezen medewerkers deze instructie bij ons. De instructies voerd...

Waterschap Brabantse Delta

Twee jaar geleden vroeg Waterschap Brabantse Delta aan Parkstad Inspecties om te adviseren over de veiligheid van hun elektrische bedrijfsvoering. In de vorm van een audit. Vervolgens ging Frank Smits, adviseur en docent van Parkstad Inspecties, samen met de andere Installatieverantwoordelijken (IV)...

Van Dorp Installaties

‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Monarch

“Monarch Nederland is het mooie bedrijf van mijn ouders. Het bedrijf is een zelfstandige vertegenwoordiging van de Weishaupt producten; totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen”, zo luidt de enthousiaste introductie van Amber Harms, dochter van...

Opleidingslocaties

Onze opleidingen vinden plaats in Schinnen, Den Bosch en Apeldoorn. Daarnaast verzorgen we incompany-opleidingen, desgewenst op locatie bij onze opdrachtgevers.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign